2009. május 30., szombat

Teambuilding és workshop

Kb. kilenckor indulunk, de igazából még mindig nem azon töröm a fejem, mi ruhát pakoljak be magamnak, hanem, hogy mi varrnivalót vigyek. Mertugye hátha.

2009. május 16., szombat

Monika unokáinak

Viktóriáé lesz. Ez az első applikációs munkám. Azt hiszem, nem lesz a kedvecem ez a technika. Talán meg kéne még tűzdelni legalább itt-ott, hogy ne húzódjon ott, ahol letűztem, de lenyomni sem akarom a vastag flízt. Katafolt http://katafolt.blogspot.com/ gyerektakaróiból inspirálódva megpróbálok valami négyzeteset varrni Soňának.

Tucinak küldjük

Editka varrta:
Jolika munkái:



2009. május 11., hétfő

Google, a nagy tesó

Fogalmam sem volt, hogy ami képet ide fölteszek, automatikusan megjelenik a picassaweben.

Zene

Újra csak Szerára hivatkozom: http://szera-szera.blogspot.com/
Jobbat nem is tehetett volna ma velem senki. Azóta minden szabad percben vagy ezt hallgattam, vagy valami más jó zenét. Most pl. Bob Marleyt. http://web.bobmarley.com/index.jsp

Ma történt, hogy egy tárgyalás közepette egyszercsak azt kérdezte az illető (aki egy udvariasan szivélyes, de fölényes úthenger elefánt) a főnökömtől: micsoda zene szól itt halkan? Zeppelin - volt egy kicsit nyakbehúzva a válasz. Az illető arca még jobban betöltötte a teret, s elmondta, hogy vénségére (lehet vagy 45) a barátaival amatőr zenészekként Zeppelint meg 7o-es évek környéki hasonló zenéket játszanak nagy sikerrel.
Egy fikarcnyival szimpatikusabb lett.

2009. május 9., szombat

Voila


Újra korak

Annyi befejezetlen varrni valóm van, de olyan nagyok, hogy sehogysem férek el velük, s mert "varrni kell", hozzáfogtam egy újabb pici korakhoz.
Nagyszerű vékony tűvel olyan könnyen halad, hogy csak. Helyenként 16 réteg anyagot is simán visz. Viszont ez is hajlik, majd törik. Huszonéves pamut cérnával varrok, aminek (azt hiszem) 5o métere 4o fillérbe került. A 1oo méteres meg 1,5o Kčs-ba. Az keményebb papírra volt tekerve.



A szélső takarók hiányoznak még, talán még ma elkészülök.

2009. május 3., vasárnap

Az élet - Szera bejegyzéséhez

http://szera-szera.blogspot.com/
Mikor a Fülink ellett éjjel, az első kölykét behozta hozzánk bemutatni a hálóba. Én meg azt hittem a sötétben, hogy valamelyik úszószemüveget rágja és rácsaptam az orrára, hogy engedje el. Mikor megláttam, hogy mi van, persze simogatni kezdtem, nagyon együttéreztem vele. Ez volt a baj. Nem nyalogathatta eleget ezt a kölykét. Rámszólt a férjem, hogy hagyjam, egyedül kell elvégeznie, ami még hátra van. Még hármat ellett. A születés sorrendjében nyalogatta őket körbe-körbe. Mikor láttuk, hogy az első már nem mozdul, elvettük. Jódarabig kereste. Az ő nyalogatására szánt ideig mindig, csak később fordult a következőhöz. Három hónapig négy kutyánk volt. Sok pár kesztyű és papucs látta kárát, meg az előszobai gyékény.

Hőlégfúvós

A tegnapi kiabálós nyesedékeiből próbálkozás hőlégfúvósra. Ezt sem rendezgettem, éppen csak széthuzigáltam, hogy kb. egyforma vastag legyen.

2009. május 2., szombat

Janka és Vlaďka

Janka blokkjai:

Ezeket pedig Vlaďka varrta:
Én meg varrtam a világba céltalanul egy jó vad, kiabálós kontrasztos sárga-narancs-piros-feketét. Az eredeti anyag annyira édes volt, hogy muszáj volt nyersebbé tenni. Sárga alapon rózsaszín meg sárga rózsák, tulipánok apró fehér virágocskákkal vékony fekete kontúrokkal.
Mint amikor valaki túl finomkodó vagy modoros mellettem, ellensúlyozás gyanánt hajlamos vagyok átmenni vulgárisba. Annyira nem törődtem vele, mi lesz belőle, hogy lett egy 1o5 cm széles 26o cm hosszú csík.
Nincs még képem a 2oo7-es körvarrósomról meg a legutóbb készült többszörösen újrahasznosítottról. Egyik sincs befejezve.
Folytatni kéne a Monika unokáinak készülő takarócskákat is.