2009. június 14., vasárnap

Sárgarépa 2 in 1

1- elcsapja az éhséget
2- napozás alapozó

Az összes - na jó, nem az összes, csak majdnem - régivel a mérete miatt nem haladok. Meg most vatelin sincs itthon elég. A kicsikből nem tudom, mi legyen.
A plusz egy újhoz próbálgattam a festett anyagaim, alakul. Meg még egy a fejemben van nagyjából, az is az sk anyagokból.
Ez most memóriafogas magamnak.

2009. június 13., szombat

Körvarrás 2007

Komórka mintájára ma a blokkok fölé varrtam a készítőjük nickjét. Mapletől és Tucitól 2-2 blokkot kaptam, ahol pedig nincs név, azt Tuci és Lonci pluszba küldött anyagaiból varrtam. Jellemző a gyorsaságom - két év telt el, s még mindig nincs kész.
Kíváncsi vagyok, Komórkáén kívül kié van meg.

2009. június 12., péntek

Gyűrűpárna

Tökéketlen lett a mű is meg a fotó is.

Krém színű szatén anyag, szatén szalag, cérna csipke, a szív közepe fehér csipke, rajta a két masli is fehér szatén. Nem ennyire szabálytalan alakú, rendes derékszögek a sarkak. Egy kerek puffon fényképeztük gyorsan, lógtak a sarkai róla.

2009. június 9., kedd

Blogos játék

Csilla és Szera is játékra hívott, de semmi újat nem tudok mondani. Most nem.
Még aktuálisak a tervek között alább ömlesztve leírtak.

2009. június 8., hétfő

Választás

Szombaton az egyik választókörzetben voltam jegyzőköny író. Van ebben a körzetben egy börtön is több száz elítélttel. Az egyik külső épületük halljában volt a választóhelyiség. Reggel hétkor nyitottunk, este tízkor zártunk.
Először akartam magammal varrni valót vinni, de féltem, hogy azzal kihívom magam ellen a sorsot, és sokan jönnek majd a börtönből választani, s azokat majd mind nekem kell a választóigazolvány alapján felvennem a listára. Volt, amikor a kolléganőm több, mint 3oo szavazót írt így be.
A hét bizottsági tag közül egy elfelejtette elhozni a választó igazolványát. Nyolc lítélt jelentkezett választani, nekik bevittük - nem én - a hordozható urnát. A faluból egy nő jött el.

Délután hozattam be pamutot gombolyítani, azt, amit legutóbb Békásmegyeren festettem. A mosógépből kivéve azt hittem, ez a negyed kilo így marad örökre. A barátnőm segítségével öt gombolyag lett belőle.
Üröm az örömben, hogy túl sokáig áztathattam a mosószódában, mert nagyon foszlós lett. Nem lehet belőle sem zokni, sem kesztyű. Majd ha kiszabadítom a szövőszéket a rongyok fogságából, a "Borús éjszaka" mellé megszövöm belőle a "Hajnal hasad" remekművemet is. Pont ahhoz illenek a szinei.

A 15 választóval mi számoltuk össze a leghamarább a szavazatokat. A 16 induló pártból 6 kapott itt voksot, Egy kivételével a többin preferencia karikák is voltak. Azon az egyen talán azért nem, mert az a párt egyetlen jelöltet jelölt.

2009. június 7., vasárnap

Tervek

1. Csilla felhívására hét valamit mondani magamról. (Rendetlen vagyok, fáradt vagyok, alig várom már, hogy szabadságra menjünk, évek óta emigrálni akarok még a világegyetemből is, nem bánnám, ha pénz nélkül is lehetne élni, a kötelességtudatot a család bánja, kiegyensúlyozott, biztos pont szeretnék lenni, közben meg legszívesebben hisztériás dürohamokban törnék ki időnként. - Meg is volna a hét? Tulajdonságaimként kellene megfogalmazni.)
2. Gabikának gyűrűpárna - 2o-án esküszik a kolléganőm. Csábít a divathullám.
3. A Katafoltos ötletek másodikaként fiús árnyalatú babatakaró, ami lehetne Lucasé.
4. Az összes többi, meg egy új.