2009. március 9., hétfő

Hogy is van ez?

Mindenkire annyi mérettetik, amennyit elbír - a gyengére is csak annyi, ami alatt éppen összeroskad.
Tündérkert, vagy valami más Móricz.

Legutóbb akkor nevettem, mikor mondták, hogy valakit Mrkvicának hivnak, én meg Mrtvicának értettem. Először azon, hogy ez még az én nevemnél is jobb, aztán meg azon, hogy félreértettem.

Hány nyelvű legyen. Ha már, akkor három. De legjobb volna négy vagy akár öt is. Semmelyik nyelvet nem gyakorlom, az agyam meg mint a szita. Keresztrejtvényekre nincs idő - mivel lehetne frissen tartani? Frissebben, mint most van.
Csábító a kacagva angolul. Nem elég, hogy angolul, de még kacagva is - dupla haszon. Milenával meg többet kéne beszélgetni.

Takže:
Cítim sa dosť pod sebou, a tak ma napadol citát o tom, že na každého sa vymeria toľko, koľko unesie, aj na slabého iba práve toľko, pod čím skolabuje.

Naposledy som sa z chuti zasmiala vtedy, keď mi vraveli že sa niekto volá Mrkvica, a ja som rozumela Mrtvicu. Prv som bola škodoradostná, že to meno je lepšie než moje, potom som sa zase smiala na tom, že som sa prepočula. (Takže asi moje meno vyhráva :-))
Koľko jazyčný by mohol byť tento blog. Keď už, tak aspoň troj-. Najradšej by som si ale precvičovala všetky jazyky, ktoré ovládam na akej-takej úrovni. Pomohlo by mi udržiavať mozog čerstvejší, než ho teraz vnímam.
Natrafila som na ponuku hravej výuky angličtiny. Je to lákavá vec, tvrdia, že smiechom sa s nimi nacvičuje. Dupľovaný osoh.
A s Milenou by som sa zase mala viac rozprávať. Dosť sa zanedbávame.

Tretí jazyk príde, až si v ňom prečítam pár viet, aby sa mi ľahšie rozmýšľalo.

A harmadik nyelv majd pár mondat elovasása után jön, ha már tudok benne gondolkodni.

3 megjegyzés:

  1. Ez igen, három nyelv. Apukám Pozsonyban született és egyszerre 3 nyelvet beszéltek gyerekkoruktól.

    VálaszTörlés
  2. Ja, képzeld, én is azt vettem észre, hogy egyáltalán nem alkotok mondatokat, mivel számítógéppel feleselek egész nap.
    Talán a blogírás javít ezen valamit.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon irigylem a többnyelvű blogokat, szerintem jó kezdeményezés.

    VálaszTörlés